Case

Interim - overbrugging en aanscherping strategie zakelijke dienstverlener

Met het onverwachte vertrek van de Algemeen Directeur van de onderneming, ontstond er een acute noodzaak om deze rol tijdelijk in te vullen. Enerzijds als eerste aanspreekpunt voor de organisatie, maar ook voor alle externe stakeholders. Niet in de laatste plaats omdat de organisatie aan het begin stond van de aanscherping van de strategie.

Auteur: Jan Kalisvaart
JBR Mandaat levert een Interim CFO aan een zakelijke dienstverlener

Wat de Raad van Commissarissen zich op dat moment nog niet realiseerde was dat er, met het vertrek van de Algemeen Directeur in combinatie met het strategieproces, acuut behoefte was aan iemand die het team ‘op sleeptouw’ zou nemen en keuzes moest afdwingen.

De interim CFO die Mandaat op deze opdracht heeft ingezet was niet fulltime beschikbaar, maar was in de ogen van de opdrachtgever wél de ideale kandidaat voor deze rol. Hij was bekend met de sector, de omvang het type organisatie én in staat om op een natuurlijke manier de eindverantwoordelijkheid te pakken en het management in haar kracht te zetten.

Na een intensief half jaar tijd heeft onze interimmanager zijn opvolger ingewerkt en keken zowel de opdrachtgever, als de organisatie terug op een effectieve interventie waarin een stevig fundament is gelegd voor de jaren erna.

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Jan%20Kalisvaart

Jan Kalisvaart
Managing Partner

http://Diederik%20van%20den%20Biggelaar

Diederikvan den Biggelaar
Associate partner