Documentaire

IDFA Documentaire ‘Nothing lasts forever’

Op woensdag 16 november keken we met onze relaties naar de IDFA Documentaire: ‘Nothing lasts forever’. Een onthullende documentaire over de groeiende markt van synthetische, in fabrieken geproduceerde diamanten.

Auteur: Jan Kalisvaart
JBR Mandaat is sponsor van IDFA

JBR is sponsor van de IDFA

We zijn sponsor van de IDFA. Dit is het grootste en meest toonaangevende documentairefestival ter wereld. Het biedt ons de gelegenheid om een filmavond te organiseren voor goede relaties.  De documentaire die we kiezen heeft altijd een link met ons werk en hedendaagse trends. Na de film volgt een inhoudelijk nagesprek met de filmmaker of met deskundigen.

 

De documentaire ‘Nothing lasts forever’ is een gelaagde film over de impact van synthetische diamanten op de diamantwereld. Hij gaat over de waardebepaling van een diamant, het marketinggeweld, de emotie rondom het krijgen en geven van een diamant en de kartelvorming van De Beers.
Na het zien van de documentaire  kwamen er  veel emoties van ongeloof, onthutsing en ontluistering.Wat is een ‘echte’ diamant, en kun je dat zien? Hoe garandeer je de ‘echtheid’ van een diamant? Maar ook over kansen zoals duurzaamheid en betaalbaarheid van de diamantindustrie.

 

Q&A met publicist Ivo Weyel

In de  Q&A met Ivo Weyel, buitelden de vragen en opmerkingen uit de zaal over elkaar.

Ivo is publicist voor o.a. NRC, Elsevier, Esquire en Parool, heeft verschillende artikelen geschreven over diamantairs zoals De Beers en Ascher, waaronder het artikel ‘uit de fabriek, maar wel een echte diamant’ over de verkoop van synthetische diamanten door De Beers. Hij was bereid gevonden de documentaire in de hedendaagse context te plaatsen en de inhoudelijke discussie met de zaal te voeren. 

Tijdens de borrel en buffetdiner was de documentaire stof tot napraten. Er ontstaan altijd nét wat andere gesprekken dan je gewend bent.

Bedankt voor je aanwezigheid en betrokkenheid.

 

 

Neem persoonlijk contact met ons op

http://Jan%20Kalisvaart

Jan Kalisvaart
Managing Partner